Masaj anticelulitic

Masaj anticelulitic

Cel mai important lucru, pe care trebuie sa il stii, despre masajul anticelulitic, este ca nu trebuie sa te umple de vinatai. Semnele lasate pe piele nu au nici o legatura cu eficienta masajului. Orice specialist priceput iti va spune ca masajul trebuie sa reduca celulita fara sa te umple de vinatai. Al doilea lucru important este legat de sensul si intensitatea miscarilor: intotdeauna, ele sint ascendente, de jos, in sus, pentru a nu perturba circulatia venoasa sau pe cea limfatica. Pe abdomen, miscarile se fac circular, in sensul acelor de ceas, pentru o buna evacuare a colonului. Intensitatea miscarilor trebuie sa fie medie, pentru a nu agresa si rani tesutul si vasele de singe.

Care sint riscurile, daca vei alege masajul anticelulitic violent:

– vinatai, care inseamna vase de singe sparte, pe moment, si probleme circulatorii, pe viitor

– tumefieri (umflaturi), care inseamna tesut tratumatizat

– ganglioni limfatici afectati, ceea ce inseamna probleme ale sistemului limfatic si edeme, adica acumulari anormale de limfa. In zonele cu ganglioni, masajul trebuie facuta cu blindete maxima si numai cu anumite tehnici, specifice drenajului limfatic.

In concluzie, dorinta de a scapa de celulita, printr-un masaj agresiv, puternic, nu trebuie sa fie mai mare decit dorinta de a fi sanatoasa! Este important sa faci masajul corect si sa folosesti produse anticelulitice de calitate. In secventa video, terapeutul nostru Gabriela Surugiu iti explica, pe scurt, tehnicile corecte ale masajului anticelulitic si iti ofera cateva sfaturi pentru acasa.