Mincarurile de Sarbatori sint gustoase, dar aduc, in organism, numeroase toxine. Te chinuie balonarea si senzatia de prea plin ? Iata care este sfatul meu, de astazi: da fuga la piata si cumpara un ananas aromat si zemos, miraculos in detoxifiere si in dietele de slabire ! Ai grija sa alegi un ananas copt, cit mai galben, ca sa te indragostesti de el. Fructul necopt este verde si produce usturimi, la nivelul gurii, atunci cind il maninci. Daca vrei sa fii sigura ca fructul este copt bine, tine-l la lumina, doua, trei zile. Iata cum ne ajuta ananasul proaspat si cum arata semi-ziua ananasului, recomandata de medicul nutritionist:

Ananasul este un excelent aliment antiadipos, antiedematos si un tonic digestiv de nota 10. Accelereaza metabolismul, ajuta la eliminarea surplusului de apa si a toxinelor, din organism, reduce edemele si previne umflarea picioarelor. Ananasul contine o enzima asemanatoare celor digestive, din stomacul nostru, si ajuta la o digestie buna si rapida. Contine fibre si te ajuta sa “cureti” organismul, dupa masa copioasa de Craciun. Consuma-l in cantitate cit mai mare, ca masa de sine statatoare, nu ca desert ! Nu uita: fructele nu se amesteca, niciodata, cu alte alimente, pentru ca au o putere de digestie mai mare si, in combinatie cu mincarea, duc la fermentatie si ingreuneaza procesul de digestie.

Iata cum arata “semi-ziua ananasului”, recomandata de nutritionist:

MD: 200 g ananas proaspat + 1 kiwi, cafea (la 45 min, dupa fructe)

G1: apa

P: 100-125 g peste la gratar +/- mujdei de usturoi (fara maioneza) + 200 g mamaliga + 250 ml suc de lamiie + o cana cu ceai (anghinare + trei frati patati + teci de fasole)

G2: 200 g ananas proaspat

C: ananas proaspat (oricit)

Multa lume se plinge de usturimi ale gurii, atunci cind maninca ananas. Aceasta senzatie nu apare din cauza vreunei alergii, ci din cauza enzimei pe care o contine ananasul. Alege-l foarte copt si nu te vei mai confrunta cu usturimea gurii.

Tips util:

Daca vrei sa faci jeleu de ananas si folosesti gelatina animala, nu iti va reusi fara acest tips. Enzima din ananas va ataca proteina din gelatina si jeleul nu se va lega. Pune in cratita in care fierbi jeleul o felie de ardei gras rosu. Este singurul aliment care contracareaza efectul enzimei din ananas.

Daca vrei sa cureti ananasul cu usurinta, exista un dispozitiv special, pe care il gasesti pe internet. Intr-un minut, ananasul este curatat si feliat, cu ajutorul acestui aparat. Si inca un secret: nu arunca cotorul ananasului (partea fibroasa din interiorul fructului). Din el, iti poti face ceai de ananas, prin simpla fierbere: un excelent diuretic si detoxifiant super gustos.

Dupa mesele bogate sau dupa o abatere in dieta de slabire, daca ai miinile si picioarele umflate, acest gen de meniu este binevenit, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la reducerea retentiei hidrice. Pofta buna !

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler