Pentru ca se apropie Pastele, mi-am amintit o minune de reteta, pe care am aflat-o acum vreo 2, 3 ani si care a avut un succes nebun, ori de cite ori am preparat-o. Ouale Faberge reprezinta o idee excelenta si inedita, pentru masa de Paste (si nu numai). Se prepara usor, sunt foarte gustoase si au efect maxim, asupra invitatilor. Sa vedem:

Ingrediente necesare, pentru 10 oua: 2 cesti supa de vita/pui/curcan), 20 g gelatina, 1 ardei rosu, boabe de porumb din conserva si boabe de mazare fierte, 300 g sunca sau carne de pui/curcan, sare, piper, verdeata (marar, patrunjel)

Mod de preparare:

1. Pregatirea cojilor de ou: se spala ouale cu apa rece, dupa care le spargem la capatul mai mare (fundul, cum s-ar spune) si facem cu grija o gaura de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se golesc de continut, se spala interiorul lor cu apa rece si se intorc cu spartura in jos pentru a se scurge si usca.

2. Gelatina se inmoaie in 30 ml apa (pentru 10 minute), dupa care se incalzeste, pina cand se dizolva complet (nu se fierbe) si se amesteca cu supa.

3. Se taie sunca sau carnea si ardeiul in cubulete. Porumbul si mazarea se scurg de apa. Tocam verdeata.

4. Punem ingredientele in cojile de ou, in mod proportional, adaugam supa-gelatina si tinem ouale la frigider, pina a doua zi. Este ideal ca sa folositi un cofrag, pentru a aseza cojile de ou. A doua zi, decojim ouale Faberge cu multa grija, pentru a nu le strica forma.

oua-gelatina

Pofta buna, Sarbatori fericite si masa imbelsugata (cu mincaruri sanatoase)! 🙂

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler