Ceaiul alb este mai putin cunoscut in Romania, desi efectele lui benefice asupra sanatatii sint mult mai importante, decit ale ceaiului verde sau negru. Studiile realizate au demonstrat ca este ceaiul care contine cele mai multe elemente antioxidante, asa cum este polifenolul, ceea ce il transforma intr-un adversar inversunat in lupta impotriva cancerului, a imbatrinirii premature si a celulitei. In tratarea celulitei, aceste substante antioxidante sunt esentiale, existind chiar produse al caror ingredient de baza este polifenolul. Bio-Shock Anticelulitico este un astfel de produs.

Ceaiul alb te ajuta sa combati infectiile: pe de o parte, prin neutralizarea virusurilor si bacteriilor, pe de alta parte, prin cresterea imunitatii. Un alt beneficiu al ceaiului alb consta in cantitatea mica de teina (echivalentul cofeinei din cafea), pe care o contine: 15 mg (fata de 40 mg, continute de ceaiul negru, si 20 mg, de cel verde). El poate fi dat copiilor si poate fi consumat in timpul sarcinii si alaptarii.

Ceaiul alb se obtine din culturi speciale, prin metode speciale, si poate fi preparat fie prin infuzie, fie prin ritualul ceaiului-floare. Acesta este un vechi ritual chinezesc, vechi de mii de ani, care a ajuns si in Romania. Realizarea ceaiului-floare este o adevarata arta, ce se face manual, prin legarea frunzelor de ceai, de diverse flori. In secventa VIDEO, iti ofer un moment special: te invit la un ceai-floare  si iti ofer amanunte despre ceaiul alb. Floarea miraculoasa are in continut ceai alb, dar, si alte plante minunate.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler