Consuma, cit mai des, acest fruct ! Ananasul este un aliment anticelulitic exceptional si ne ajuta sa slabim si sa scapam de “coaja de portocala”. Asigura-te ca fructul este copt, atunci cind vrei sa-l maninci. Daca are coaja verde, lasa-l la lumina, citeva zile, pina cind coaja devine galbena. Nu te feri de el, pentru ca se curata greu ! Exista aparate speciale de curatat ananasul, care te ajuta sa ai fructul curatat si feliat, in doar citeva minute. In cele ce urmeaza, iti arat un astfel de aparat si iti povestesc despre beneficiile acestui fruct-minune:

Ananasul este un excelent aliment antiadipos, antiedematos si un tonic digestiv de nota 10. Accelereaza metabolismul, ajuta la eliminarea surplusului de apa si a toxinelor, din organism, reduce edemele si previne umflarea picioarelor. Ananasul contine o enzima asemanatoare celor digestive, din stomacul nostru, si ajuta la o digestie buna si rapida. Contine fibre si te ajuta sa “cureti” toxinele din organism. Daca ai facut un abuz alimentar, daca vrei o zi de detoxifiere, daca ai miinile si picioarele umflate, daca tii dieta, tot el te ajuta ! nei alergii, ci din cauza enzimei pe care o contine ananasul. Alege-l foarte copt si nu te vei mai confrunta cu usturimea gurii.

Tips util:

Daca vrei sa faci jeleu de ananas si folosesti gelatina animala, nu iti va reusi fara acest tips. Enzima din ananas va ataca proteina din gelatina si jeleul nu se va lega. Pune in cratita in care fierbi jeleul o felie de ardei gras rosu. Este singurul aliment care contracareaza efectul enzimei din ananas.

Daca vrei sa cureti ananasul cu usurinta, exista un dispozitiv special, pe care il vezi in fotografii. Intr-un minut, l-ai dat gata ! Si inca un secret: nu arunca cotorul ananasului (partea fibroasa din interiorul fructului, foto 8) ! Din el, iti poti face ceai de ananas, prin simpla fierbere: un excelent diuretic si detoxifiant super gustos.

ananas-2 ananas-3 ananas-5 ananas-7 ananas-11 ananas-12 ananas-14 ananas-15 ananas-17

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler