Vinetele pot fi incluse, in meniul tau, cit de des iti doresti. Datorita consistentei de “burete”, aceste legume au marea calitate de a absorbi grasimile. In plus, continutul mare de fibre ajuta digestia sa fie rapida. Vinetele aduc organismului tau o cantitate importanta de potasiul, magneziu, cupru, acid folic, mangan, dar si vitaminele B1, B3 si B6. Continut caloric: 24 kcal/100 g.

Zmeura este un fruct despre care se stia ca are multe calitati, dar, recent, a fost descoperita o noua proprietate, ce l-a transformat, pe loc, intr-un fruct pretios, pentru silueta: zmeura actioneaza asupra ketonelor, celulele care capteaza grasimile, si impiedica depunerea lor. Consuma zmeura, oricita doresti, pentru ca te ajuta sa slabesti ! Continut caloric: 71 kcal/100 g.

Capsunele au o mare calitate, datorata continutului de acid salicilic: te ajuta sa ai o circulatie limfatica excelenta, ceea ce inseamna reducerea edemelor si a retentiei hidrice, din organism. Evident, acest lucru duce la o digestie rapida si la eliminarea grasimilor “topite”, din organism. Ele trebuie consumate, insa, fara zahar sau frisca, daca vrei sa slabesti. Continut caloric: 50 kcal/100 g.

Otetul balsamic, folosit in salatele de sezon, este un alt aliat in lupta cu kilogramele. El nu contine grasimi saturate si are acelasi principiu de ardere a grasimilor, ca si lamiia: fiind acid, prelungeste digestia, ceea ce duce la o absorbtie mai lenta a zaharului, in singe. Nu abuza de el, pentru ca are un continut mai mare de zahar ! Continut caloric: 10 kcal/lingurita.

Scortisoara, adaugata in salatele de fructe sau in sucurile naturale, este miraculoasa pentru silueta ta. Are un continut mare de fibre alimentare si flavonoide, care taie pofta de zahar. Iata un ajutor de nadejde, daca simti nevoia sa maninci dulciuri: presara scortisoara, in cit mai multe mincaruri, din meniul tau !

Fulgii de ovaz contin, ca toate cerealele integrale, multe fibre alimentare. Ceea ce ii deosebeste de alte cereale este continutul  mare de fibre care absorb grasimile si le elimina, din organism, fara a le permite sa se depuna. Adauga fulgi de ovaz inclusiv peste salatele de legume sau fructe; sint foarte buni, pentru sanatate. Nu abuza, insa, de ei ! Ca orice alta cereala, au un continut caloric mare.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler