Cind e vorba despre alimente, sfatul nutritionistilor suna asa: fugi de alb, alege negru ! Daca vrei o silueta frumoasa, umple-ti cosul de cumparaturi cu alimente integrale: orez brun, zahar brun, paste integrale, piine neagra. Alimentele integrale sint mai putin prelucrate chimic si, deci, mai sanatoase. Iata citeva tipsuri, ca sa stii ce sa cumperi, si meniul unei zile de detox, cu orez brun:

398014_495355073839936_1572836957_n

* Cind cumperi piine integrala, uita-te cu atentie la ea ! In felia de piine, trebuie sa se vada bobul de griu macinat. In unele cazuri, piinea neagra este, de fapt, piine alba colorata cu caramel alimentar.

* Zaharul brun trebuie sa aiba trestia de zahar desenata pe pachet. Citeste eticheta, ca sa ai siguranta ca nu e zahar alb colorat cu caramel alimentar !

* Cumpara de la plafar si din magazinele cu produse naturiste alimentele integrale. Sursa e mai sigura, decit in hipermarket.

* Atentie: alimentele integrale au aproximativ acelasi continut caloric, ca si cele albe ! Ele ne ajuta sa slabim si sa ne mentimen silueta, pentru ca sint mai sanatoase si ne aduc nutrienti benefici.

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler