Primul si cel mai important sfat, pe care ti-l dau toti nutritionistii este acesta: a slabi = a minca. Cea mai mare greseala, atunci cind ai kilograme in plus, este sa te infometezi sau sa maninci un mar, pe zi. Nu numai ca nu vei vedea rezultate durabile pe cintar, dar, risti sa ajungi in spital, cu organismul dezechilibrat total, poti ajunge sa suferi si de alte boli. Din start, pornim de la acest mare adevar, ce-ti poate parea o contradictie, dar pe care te rog sa nu-l uiti niciodata: a slabi = a minca.

In secventa VIDEO, iti impartasesc 3 secrete care te vor ajuta sa slabesti corect. Sint 3 sfaturi simple, pe care le poti aplica fara nici o greutate, zi de zi.

Iata o alta regula alimentara extrem de importanta este aceasta: micul dejun este obligatoriu, zi de zi, si trebuie sa fie gustos si consistent. Lipsa mesei de dimineata poate reprezenta o alta cauza a ingrasarii sau a lipsei rezultatelor, in dieta. Nu esti convinsa ? Urmareste secventa VIDEO, in care iti povestesc ce inseamna absenta micului dejun.

In concluzie, a slabi = a minca. Este un lucru sustinut de absolut toti specialistii. Despre slabire prin infometare, nici nu incape vorba ! Nutritionistii spun ca, prin infometare, metabolismul este incetinit, iar organismul primeste un semnal clar: “Fa-ti provizii, pentru ca nu ti se da de mincare !”. Astfel, organismul incepe sa stocheze grasimile, printr-un mecanism de protectie firesc si natural.

De fapt, prin infometare, masa grasa nu scade, ci poate creste, corpul tau inmagazinind fiecare dumicat de mincare. Cea care se “topeste”, in timpul infometarii, este de fapt masa musculara. Si o alta explicatie, pentru scaderea numarului de kilograme, in timpul curelor prin infometare, este pierderea apei din organism, deshidratarea fiind profunda si grava.

Alte doua urmari grave ale curelor prin infometare sint bulimia si anorexia. Ele apar din disperarea de a mentine greutatea obtinuta prin lipsa mincarii, atunci cind principiile alimentare corecte sint aruncate la gunoi. Bulimia este acea tulburare grava de nutritie, cu un punct de plecare psihic, prin care o persoana maninca mult, convulsiv si nervos, iar apoi isi provoaca varsaturi. Anorexia este o alta tulburare, ce poate aparea dupa o cura prin infometare, si se traduce prin repulsie fata de alimente si pierderea totala a poftei de mincare. Anorexia si bulimia sint, de multe ori, mortale.

Imi asum duritatea imaginilor urmatoare. Ele infatiseaza o tinara din Marea Britanie, care a suferit de anorexie si a fost salvata de la moarte cu eforturi supraomenesti, dupa aproape un an de stat in spital. Imaginile si povestea sint proprietatea agentiei de stiri Eastnews. IMAGINI SOCANTE.

Si, din nou, a slabi = a minca. Inca nu esti convinsa ? Crezi ca tu nu vei reusi sa maninci si sa slabesti ? Ba da ! Totul e sa maninci corect. In secventa VIDEO, gasesti 10 secrete, pentru o alimentatie echilibrata si rezultate sigure, in dieta. Foloseste-le, cu toata increderea, si vei fi multumita, sanatoasa si frumoasa 🙂 !

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler