Stiu cum este sa nu te mai poti privi in oglinda, de groaza imaginii dizgratioase care apare. Stiu cum este sa nu te mai lasi imbratisata si iubita, de teama ca sotul tau va descoperi cit de tare te-ai ingrasat. Stiu cum este sa te imbeti zi de zi cu apa rece, crezind ca o bluza larga, ca un sac, acopera zecile de kilograme pe care le ai in plus…

eu, 100 kg / 56 kg

Picture 1 of 5

Stiu cit de tare dor privirile critice si dispretuitoare, cit de usturatoare sint vorbele de genul “uite-o pe asta cita e !”, cit de frustrant este sa nu incapi in cea mai mare pereche de blugi din magazin. Stiu cum este ca un patron oarecare, sa te masoare de sus, pina jos si sa-ti spuna: “mai vorbim, dar deocamdata nu avem nevoie de serviciile tale !”. Stiu ca, atunci cind ai 100 de kilograme, mintea si sufletul tau nu mai conteaza. Cine spune ca oamenii nu te judeca dupa aspectul fizic, se inseala amarnic ! Si inseamna ca nu a trecut prin calvarul sutei de kilograme ! Cine spune ca a slabi e o “fita”, un “moft”, greseste suta la suta ! Surplusul de kilograme inseamna sanatate subreda, in primul rind. Inseamna inima, plamini, ficat sufocate de grasime. Inseamna risc crescut de infarct si accident cerebral. Inseamna psihic labil si depresii. Inseamna cariere ratate si iubiri pierdute. Si abia apoi, discutam despre frumusete, look sau cum vreti sa-i spunem.

Eu nu va vorbesc din carti. Nici din povestile altora. Va vorbesc din proprie experienta, pentru ca si eu am povestea mea. Acum 6 ani, si eu am avut 100 de kilograme. Am facut o greseala pe care multe femei insarcinate sau care au copii o cunosc: in timpul sarcinii, am mincat cit pentru doi. Copilul nu a avut nici un beneficiu. Doar eu m-am confruntat, dupa ce am nascut, cu un dezastru. Am reusit sa slabesc, intr-un an, 44 de kilograme. A fost greu, foarte greu, dar nu imposibil. Ambitia, vointa, perseverenta, increderea si optimismul sint cele mai importante secrete ale reusitei. Oricine poate reusi, oricine poate iesi invingator din lupta cu kilogramele. Atunci cind “imi doresc” se transforma in “VREAU” !

Nu ma mindresc cu povestea mea. Nici cu fotografiile postate pe site. Vreau doar sa va dovedesc ca se poate. Si sa va intind o mina de ajutor, tocmai pentru ca stiu cit de grea este lupta cu kilogramele. Bine ati venit pe site-ul Invingatorilor !

Cu drag,

Irina

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler